Tipy pro podzimní venčení a výlety se psem

Příjemné letní počasí se během několika málo dnů proměnilo v sychravý podzim. Každodenní chladné ráno, dřívější západ slunce a delší noc jsou toho důkazem. Na chladnější období bychom proto měli připravit také všechny pejsky. Navíc pro vás máme pár tipů, jak si užít delší i kratší podzimní výlety se čtyřnohými kamarády.

Bezpečné večerní vycházky

S nastupujícím podzimem stále častěji venčíme pejsky za tmy. V takových podmínkách každý občas ztratí přehled, kde přesně se jeho mazlíček pohybuje. Někdy to ale může být i velmi nebezpečné, zejména pokud vaše procházky vedou nedaleko silnic. Váš čtyřnohý kamarád se může také snadno zaběhnout a ztratit – ve tmě se mu cesta zpět bude hledat jen obtížně. Jednoduchým pomocníkem pro večerní procházky jsou speciální svítící obojky. I když svého pejska neuvidíte v celé kráse, budete vědět, kde právě běhá. Svítící obojky obsahují LED diody, díky kterým vydrží svítit nebo blikat několik hodin v kuse s viditelností až na 500 metrů.

Praktické a teplé oblečky

Každý pejsek není vybavený hustou srstí, která ho v zimě zahřívá. Pro krátkosrstá a drobná plemena mohou být nízké teploty velmi nepříjemné. V podzimních dnech jsou proto psí oblečky nejen módní, ale především praktickou záležitostí. Raději proto včas zkontrolujte stav oblečků z předchozí sezóny nebo rovnou pořiďte nové ve správné velikosti.     

                                                 oblecek pro psa hurtta 

Mimochodem, víte že existují také praktické pláštěnky pro psy? Tento typ oblečků se vyrábí pro krátkosrstá plemena i huňáče všech velikostí. Za deště tak pejsek zůstane v rámci možností suchý a vy budete mít mnohem méně starostí s jeho očistou, až se z procházky vrátíte. Nemluvě o tom, že pláštěnky částečně chrání proti prochladnutí.

Náš TIP: Aby zůstaly vaše nohy v suchu při procházkách s vašimi psími kamarády, tak pro vás máme skvělé neoprenové holínky.

Bezstarostné podzimní výlety

Babí léto je jedno z nejkrásnějších období v roce. Slunečné počasí, stále ještě příjemné teploty a barvy všude kolem přímo lákají k procházkám a výletům do přírody. Vezměte svého pejska na delší výlet a užijte si krásné podzimní dny společně. Pořádně se proběhne a vyřádí na čerstvém vzduchu, který prospěje vám oběma.

Pokud plánujete na výletu s pejskem strávit několik hodin nebo dokonce celý den, nezapomeňte do své výbavy zařadit misku na vodu, aby se pejsek mohl kdykoli napít. Pro jistotu s sebou doporučujeme vozit i dostatek čerstvé vody. Pití ze špinavých kaluží a podobných zdrojů může způsobit nepříjemnou infekci.

Náš TIP: Speciální konstrukce misky RoadFresher brání rozlití vody, když dáte pejskovi napít třeba během jízdy autem nebo vlakem.

Před delším výletem nebo cestou nezapomeňte myslet také na pohodlí a bezpečí pejsků. Pro cestování autem doporučujeme ochranné potahy do auta nebo skládací cestovní boxy, které malým a středním plemenům zajistí bezpečnou i příjemnou cestu. Miska na vodu je opět samozřejmostí. A vhodná cestovní podložka nebo deka se hodí vždy, když plánujete strávit noc mimo domov.

Čistý pejsek i domov

Podzim může být teplý, barevný a slunečný. Ale také propršený, blátivý a studený. Pejskům naštěstí takové počasí nevadí – někdy je to přesně naopak. Po zabláceném venčení je však nutné provést důkladnou očistu, která je prospěšná pro zdraví pejska i udržení čistoty u vás doma. Zabláceného pejska snadno očistíte během venčení nebo výletu pomocí praktických čisticích ubrousků. Obsahují esenciální oleje, které srst důkladně vyčistí, ale nedráždí. Dají se použít na špinavé tlapky nebo celého pejska. Navíc jsou vhodné i na podrážděnou a poraněnou psí pokožku.

Pro opravdu důkladnou očistu jsou nejvhodnější psí šampóny. Kvalitní přípravky psa velmi dobře zbaví nečistot a jeho srsti dodají potřebnou výživu. Díky tomu bude při pravidelném používání šampónů zdravá, hebká a přirozeně lesklá.

Náš TIP: Očistu si zaslouží i psí pelíšky. Jednou za měsíc je doporučujeme vyprat ve speciálním přípravku určeném právě pro všechny pelechy, deky a matrace.