Dovolená se psem na Šumavě

Nedotčená příroda, nekonečné lesy a tajemné mokřady, květiny a zvířata, které jinde nepotkáte, hluboká jezera, v létě lesy plné hub a v zimě závěje sněhu. To je jen malý výčet krás, které vás možná lákají k návštěvě Šumavy. Pro vašeho psa to bude skutečný ráj, tak neváhejte a vyražte společně za dobrodružstvím - třebaže to může být pěkná štreka. V zimě má Šumava své nepopsatelné kouzlo, tak neváhejte a vydejte se objevovat nová místa!

sumava-v-zime

 

Která místa navštívit?

Šumava je obrovská a stěží zvládnete projet všechna místa, která byste chtěli vidět. Přinášíme vám výčet zajímavých míst, které byste určitě neměli minout a která jsou pro tuto oblast typická.

Lipno

V létě plavání nebo adrenalinové sporty, v zimě bruslení nebo běžkování. To vše se dá prožít na největší české přehradě Lipno. Zároveň se jedná o vůbec nejrozlehlejší vodní plochu v České republice, takže každý vodomilný pejsek si užije v létě dostatek plavání.

Kvilda

Vypravte se k prameni Vltavy z nejvýše položené obce v ČR - z Kvildy. K prameni vede z Kvildy modře značená turistická trasa v délce 6 km. Pramen vyvěrá při jihovýchodním svahu Černé hory a až k Borovým Ladám se nazývá Černý potok. Dále teče pod názvem Teplá Vltava.

Hrady Kašperk a Rabí

Hrady Kašperk a Rabí otevírají své brány sice až začátkem dubna, ale jejich tajemnou majestátnost můžete obdivovat i v zimě. Půjdete-li zimní krajinou a najednou se před vámi otevře vyhlídka na jeden z hradů, tak si budete připadat jako v pohádce.

Boubín

Tento prales je největší nedotčenou plochou původního lesa ve střední Evropě. Pokud chcete zažít atmosféru skutečně nedotčené přírody, kde si stromy žijí vlastním člověkem nenarušovaným životem, tak vyražte na stezku kolem jádra Boubínského pralesa. Na vrcholu hory Boubín můžete vystoupat na rozhlednu a celý prales shlédnout z výšky.

Ubytování se psem na Šumavě

Ať už hledáte komfortní hotel nebo útulný penzion, tak si na Šumavě určitě vyberete. Najít ubytování i s vaším psím kamarádem není v dnešní době už skoro vůbec problém. Některá ubytování pobyt psa zpoplatňují, jiná ne. Vždy je lepší se individuálně domluvit, abyste zabránili možným nepříjemnostem.

S výběrem ubytování vám pomohou na webu Dovolená se psem, kde najdete již předvybraná ubytování z různých koutů České republiky, kde vás rádi přivítají i s vaším psem.

 dovolena-se-psem-na-sumave

Naše tipy

Předvybrali jsme pro vás pár ubytovacích zařízení, které by se vám mohli líbit a kde vás samozřejmě uvítají rádi i s pejskem.  

Ubytování Kvilda - penzion Kvilda - Luční

Plně vybavené apartmány v srdci Šumavy poskytnou ideální útočiště vám i vašemu pejskovi. Užijte si pobyt v nejvýše položené obci ČR nedaleko od nádherných míst šumavské přírody.

Hotel Hájenka

V tomto hotelu si užijete obklopení krásnou přírodou a zároveň luxusní hýčkání v podobě wellness. Jedná se o bývalou lesovnu z roku 1853 postavenou v centrální části Šumavy v nejvýše položené šumavské osadě Filipově Huti mezi obcemi Modravou a Kvildou.

Aparthotel Teddy

Uprostřed krásné přírody Národního parku Šumava v obci Kvilda se nachází apartmány Aparthotelu Teddy. Toto ubytování se tak stane vám i vašemu psovi ideálním startem pro objevování přírodních krás kolem.

Penzion Rychta na račánku

Další penzion, kde se můžete ubytovat i se svým pejskem se nachází v blízkosti hradu Kašperk a zříceniny Pustý hrádek. Užijete si klidné okolí a útulný interiér v penzionu, který vznikl dostavbou původní horské usedlosti.

Jak se chovat v Národním parku Šumava se psem? 

Pohybujete-li se na území jakéhokoliv národního parku nebo chráněnné krajinné oblastí, musíte dodržovat určitá pravidla. Pokud si návštěvní řád NP Šumava prostudujete předem, tak se vyhnete případným nepříjemnostem, které by vás mohly potkat.

Psa musíte mít pod kontrolou, což znamená, že jste schopni v každém případě psa přivolat a zaručit, že nebude nikoho obtěžovat ani nepoběží za zvěří. Při pohybu po Národním parku Šumava v zimních měsících pes nesmí poškozovat strojově upravenou běžeckou stopu.

Přejeme vám, ať si letošní zimu se svým pejskem užijete - třeba právě na Šumavě!

A kdybyste to měli na Šumavu daleko, přečtěte si třeba náš článek o dovolené se psem v Krkonoších.