Magnetická terapie pro psy

“Elektromagnetická energie je základní energií, na které závisí veškerý život a organismy”

- Prof. Werner Heisenberg, fyzik a filosof, nositel Nobelovy ceny za fyziku

Terapie, která využívala sílu magnetického pole byla součástí čínské medicíny po celá staletí. Naopak v západní medicíně není historie tak dlouhá. Terapeuti začali tuto energie používat teprve před 100 lety.

 

magneticka1

Jak magnetická terapie pro psy funguje?


Každá živá buňka má svůj vlastní elektrický náboj, který je citlivý na magnetická pole. Když nemoc nebo velká fyzická námaha naruší energetickou rovnováhu v buňkách, tak vystavení se magnetickým polím může jednoduše obnovit rovnováhu.

V první fázi provádění terapie magnetické pole spustí tyto procesy:

  • podpoří přesun kyslíku červenými krvinkami,
  • rozšíří krevní cévy,
  • přispěje k lepší iontové výměně a k lokálnímu navýšení teploty, které zajistí vyšší míru a rychlost léčebného procesu.

V léčebné fázi se zvýší vitalita těla, která spolu s navýšením energie podporuje imunitu a vytrvalost.

magneticka3

Jak můžeme psům dopřát magnetoterapii doma?

Firma Torpol na základně všech svých poznatků vyvinula speciální magnetické podložky, které lze použít pro domácí terapii magnetickým polem. Jedná se o Miau&Hau® trvalý magnetický program pro psy a kočky (Miau&Hau® Constant Magnetic Field Therapy), který neustále udržuje přirozenou rovnováhu v těle.

Tato terapie může psům a kočkám pomoci v těchto oblastech:

  • Léčba a zotavování se z nemoci → podporuje cirkulaci krve, lymfa nechává kyslík a bílé krvinky čtyřikrát rychleji než obvykle. To zaručuje mnohem rychlejší výživu a revitalizaci tkání.
  • Vyvažuje deficity → rychlejší cirkulace krve příspívá k termoregulaci - snižuje teplotu kolem zanícené tkáně, což zabraňuje buď propuknutí nebo rozvoji zdravotního problému.
  • Významné zlepšení pohyblivosti → zdravá záda, klouby bez otoků jsou nezbytné pro tělo, které má využívat svůj potenciál a být v perfektní formě.
  • Snižování bolestivých symptomů v oblasti páteře →  podporuje cirkulaci bílých krvinek, eliminuje znatelné problémy způsobené otoky a zraněním.
  • Léčba svalových tkání → patřičně vyživená buňky znamenají rychlejší a efektivnější zotavování a posilování svalů.

Pro jaké psy a kočky je magnetická terapie vhodná?


Vlastně pro všechny. Magnetickou podložku můžete použít pro pejska, který žádnými konkrétními problémy netrpí jako prevenci. Terapii ocení především psy se zdravotními problémy - ať už akutními, kde terapie sníží rychlost rozvoje problému nebo chronickými, kde je potřeba dostat organismus do rovnováhy.

 Máte zkušenosti s magnetoterapií nebo máte zvíře, které trápí nějaké zdravotní problémy? Napište nám, co vám a vašemu pejskovi nebo kočičce pomohlo při řešení zdravotních obtíží.

Pokud má vaše zvíře zdravotní problémy, konzultujte jeho stav a léčbu s vaším veterinářem.