5 tipů na zimní aktivity se psem

Venku je zima, někde dokonce sníh, ale to neznamená, že budete stále lenošit jen doma na gauči. Taková každodenní procházka je velice zdravá pro vás i vašeho psího kamaráda. V dnešním článku přinášíme inspiraci, co v takových zimních dnech můžete podniknout.

Než vyjdete ven do zimního počasí, mějte na paměti:

  • Ne všechna plemena psů zvládají zimu a sníh dobře.
  • Pokud si nejste jisti kondicí vašeho psa, poraďte se s veterinářem.
  • Zajistěte, aby váš pes byl dostatečně chráněn před povětrnostními vlivy. Zvažte zimní obleček pro psa.
  • Nezůstávejte příliš dlouho venku, pokud mrzne.
  • Postarejte se o tlapky, ať nemá váš pejsek díky chladnému vzduchu, sněhu a mrazu popraskané tlapky. Zvažte boty pro psa a udržujte ostříhanou srst mezi prsty.
  • Vezměte si s sebou pytlíky, cestovní skládací misku na vodu a pamlsky.
  • Pokud se chystáte na dlouhou procházku, zvažte, zda u sebe není dobré mít i lékárničku.

Vyzkoušejte se svým psem těchto 5 zimních aktivit a zažijte spolu hezky strávené zimní dny.

5 tipů na zimní radovánky se psem

  • Procházky nebo výlet na sněžnicích – V zimě bývají výšlapy do přírody obvykle kratší, protože teploty jsou nízké, přesto patří procházky a výlety na sněžnicích mezi nejoblíbenější zimní aktivity. Psi milují nová místa a vůně, proto je vezměte s sebou do přírody.
  • Běhání se psem – Pokud se svým psem běháte v létě, máte motivaci v tom pokračovat i v zimních měsících. Váš pes bude rád, že s vámi bude stále aktivní. Zlepší se krevní oběh, což znamená, že pes rychle nezchladne, protože jeho tělesná teplota se díky pohybu mírně zvýší. Bude to také dobrá motivace pro to, abyste v zimě nezanedbávali svoji kondičku. Přečtěte si více o canicrossu u nás na blogu. 

  • Skijöring nebo sáňkování – Pokud rádi lyžujete a váš pes rád běhá, skijöring může být pro vás oba super zimní aktivita. Pokud si vyzkoušíte skijöring se psem na sněhu, ujistěte se, že váš pes zná povely pro zatáčení a zastavení. Více o skijöring si můžete přečíst v našem loňském článku. Místo lyží si můžete sednout se svými dětmi na sáňky a pokud máte větší rasu, můžete zapřáhnout svého chlupáče za sáně a nechat se unášet zimní krajinou.

  • Házení sněhové koule a stavění sněhuláka – Další zimní aktivitou pro vás a vašeho psa jsou typické zimní radovánky. Vytvořte sněhovou kouli z měkkého sněhu a poté jemně hoďte směrem k vašemu psovi nebo do vzduchu, uvidíte, jak za ní bude pes pelášit nebo skákat a bude radostí bez sebe. Pokud vás házení sněhové koule nebude bavit, můžete zkusit postavit sněhuláka!

  • Mushing – Jízda se psím spřežením, kdy dva nebo více psů v postrojích tahají psovoda na saních, které jsou speciálně upraveny pro tento sport. Je to speciální sport, na který už musíte mít psa vycvičeného k této zálibě. Mohou se používat jak čistokrevní psi, tak kříženci.

zima-se-psem

Sníh dává každou zimu příležitost prožít nová dobrodružství nejen vám, ale i vašim psím přátelům. Ať už si vyberete jakoukoliv zimní aktivitu, jistě si užijete mnoho legrace na čerstvém vzduchu.