Vyrazte pod stan i s vaším psem

Rozhodujete se, zda během letošního léta vyjet pod stan do jednoho z mnoha kempů, které jsou po České republice rozesety? A přemýšlíte, zda s sebou vzít i chlupatého parťáka? Možná vám rozhodování usnadní tipy, které jsme pro vás sepsali v tomto článku.

Mohou psi do kempů?

Nemusíte mít obavy, že by vás do kempu s vaším psím kamarádem nepustili, protože ve většině kempů v ČR jsou psi vítáni. Než někam vyjedete, tak si raději zjistěte potřebné informace předem na webových stránkách kempu.

 

Psí návštěvnící by stejně jako lidé měli dodržovat určitá pravidla. Pokud máte agresivního psa, který nemá rád ostatní zvířata nebo by mohl obtěžovat cizí lidi, raději nejdříve zapracujte na výchově.

 

I přesto, že máte pejska hodného, tak nemusí být každému příjemná velká přítulnost a přátelskost vašeho psa - mějte pejska tedy raději na vodítku. A uklízení je samozřejmostí na všech veřejných prostorách.

psi-v-kempu

Na našem Facebooku jsme se zeptali vás, jak probíhá kempování s vašimi miláčky. Fotky vypovídají, že si to opravdu užíváte!

Ceny přenocování v kempu

Přinášíme vám srovnání několika vybraných kempů, do kterých můžete dorazit i se svým čtyřnohým parťákem. V tabulce můžete vidět, jaká cena je za psa za noc a cena za dva lidi a střední stan.

 

název kempu

pes

2 dospělé osoby

střední stan

auto

cena celkem

Camp Sedmihorky

60 Kč

160 Kč

120 Kč

95 Kč

435 Kč

Autocamping Výr

60 Kč

170 Kč

100 Kč

80 Kč

410 Kč

Autokemp Žíchovec

30 Kč

100 Kč

70 Kč

45 Kč

245 Kč

Autokemp Klůček

30 Kč

140 Kč

70 Kč

70 Kč

310 Kč

Kemp Dolce

50 Kč

158 Kč

90 Kč

60 Kč

358 Kč

Jak by se měl váš pejsek chovat?

Věříme, že tyto zásady ctíte vždy, když jste se svým psem na veřejnosti. Někteří lidé se psů bojí nebo nevyhledávají přítomnost zvířat. S vychovaným pejskem přispějete k všeobecné pohodě a pobyt v kempu si jistě užijete.

 

  • Váš psí kámoš zbytečně neštěká a přehnaně neřeší cizí lidi a neznámé věci v kempu.
  • Neobtěžuje cizí lidi ani děti. Není ani přehnaně bázlivý.
  • V klidu zvládne být uvázaný na vodítku a ležet na určeném místě.
  • Neskáče do bazénu nebo koupaliště, které je určeno výhradně pro lidi.
  • A zásada, která platí především pro páníčky - dodržujte zásady čistoty, po svém psovi uklízejte a snažte se jej venčit mimo prostory kempu.

Co vše potřebujete?

Před samotným výletem pod stan si zkuste udělat zkušení stanování - ať už na své zahradě nebo v blízkosti vašeho domova. Ať vidíte, jak se pejsek ve stanu chová a zda mu stísněný prostor nevadí.

 

Do stanu pejskovi připravte jeho vlastní místečko - z tohoto důvodu myslete na to, že pes se počítá jako další osoba navíc - tudíž pokud jedete ve dvou, měli byste si pořídit stan pro tři. Tak bude zajištěné pohodlné vyspání pro vás i vašeho psího parťáka.

 

Na “zabydlení” stanu pro pejska skvěle využijete například cestovní pelíšek, matraci nebo přepravku.

 

Hodit se vám také bude skládací miska, kterou snadno schováte do batohu a žíznivému psovi nabídnete vodu kdykoliv bude potřebovat. Pokud by se vám pejsek mohl od stanu zatoulat, přibalte si delší šňůru, na kterou psa připnete.

 

Přejeme vám, ať si toto léto užijete i se svými psími parťáky!