Canicrossové závody v roce 2020

Zima bude ještě poměrně dlouhá, ale canicrossoví nadšeni trénují, aby do sezony vběhli v té nejlepší kondici. A na jaké akce se můžete tento rok těšit? Poradíme vám v našem článku.

Kam na canicross v roce 2020?

Připravili jsme pro vás výběr několika závodů, které by vás mohly zaujmout. Ať už se rozhodnete zakusit rovinatý terén u Kladrub nad Labem na Votvíráku či Jarním běhu nebo horské pěšiny na SkyRace, tak věříme, že si tuto sezonu se svým psem užijete!
 

Votvírák 2020

21. března

Kolesa u Kladrub nad Labem

4,5  / 10 km

JEŠTĚD SkyRace

18. dubna

Liberec

5  / 11, 5 / 25 km

Jarní běh Kolesa

18. dubna

Kolesa u Kladrub nad Labem

5 km

Dog Epic Race

12. - 14. června

Jizerské hory

etapový závod

Bezděz Cross Run

17. září

Bělá pod Bezdězem

5 km


Další termíny a inspiraci naleznete na Běhej se psem

Vy neznáte canicross?

Pokud jste o canicrossu ještě nic neslyšeli, tak byste to měli rychle napravit. Pokud máte jen trochu aktivního psa, tak by to mohla být vaše oblíbená aktivita.

 

Běh se psem neboli canicross je velmi oblíbený u sportovně založených dvojic pejskařů a psů. Pes má na sobě speciální postroj a je připnut na speciální vodítko s amortizérem k člověku, který má bederní pás. Tak je zajištěn pohodlný tah. Pes svou silou táhne člověka a ten mu dává pokyny k běhu a udává směr. 

 

Nutno dodat, že většinou je slabším článkem dvojice právě páníček či panička psa, tak pokud nejste zdatní běžci a přesto byste se rádi do canicrossu pustili, měli byste začít pracovat především na své kondičce. A uvidíte, jak vás to pak s vaším parťákem bude bavit!

canicross-2020

Na co dát pozor?

Vždy před přihlášením do závodu si zjistěte, o jaký typ závodu se jedná, jak je dlouhý a jaký má výškový profil. Určitě se zamyslete i nad tím, zda váš pes nenapadá ostatní psy a zda závod zvládne v pohodě.

 

S sebou si pak nezapomeňte vzít očkovací průkaz, v kterém vám budou na všech závodech kontrolovat očkování proti vzteklině.

 

TIP: Pokud chcete, aby váš pejsek podal vynikající výkon, vytvořte v autě dostatečné pohodlí. Pomoci by vám mohl cestovní potah nebo přepravní box. 

Jak vybrat vybavení?

Na běhání se psem není nic složitého. Dejte si záležet na výběru vybavení, aby byl tento pohyb vám i psovi pohodlný a můžete se pomalu pustit do tréninku. Při výběru dobrého canicrossového vybavení zohledněte zda:

  • postroj psa nedře a respektuje jeho přirozený pohyb,
  • bederní pás vám je příjemný,
  • vodítko s amortizérem je dostatečně dlouhé (max. 2 metry),

Věříme, že letos vyběhnete i se svým psem a užijete si společně i nějaké canicrossové závody!