Nechte svého psa relaxovat v psím salonu

Přemýšlíte nad tím, že byste svému pejskovi dopřáli pořádný relax v psím salonu? V dnešním článku se dozvíte více o procedurách, které psí salony nabízejí a proč vlastně takový salon navštívit.  

Procedury pro psí zákazníky

Psí salony mají ve většině případů podobnou nabídku. Nabízí pejskům procedury typu koupel, stříhání, rozčesávání a trimování srsti. Dále nabízejí čištění uší, depilaci ušních choupků, stříhání drápků a čištění análních žláz. Některé poskytují i léčebné lázně a samozřejmě poradenskou činnost. 

Stříhat či nestříhat srst? 

Na tuto otázku neexistuje univerzální odpověď. Každý pes má jiný typ a stav srsti. Také při svém rozhodnutí zohledněte potřeby psa a jeho pracovní zátěž. Psa nikdy nenechávejte stříhat zbytečně. Ve většině případů není potřeba do srsti zasahovat.

Proč čistit psovi uši?

Psí uši mají samočisticí schopnost, proto zasahujte do ucha co nejméně. Rozhodně se vyhněte ušním tyčinkám, které by mohly psovi ublížit! K čištění uší používejte pouze vodičku, kterou nakapete do ucha a necháte ji vstřebat. Přečtěte si více o pravidelných úkonech, na které byste v péči o psy neměli zapomínat. 

Péče o drápky

O správnou pedikúru se zajímejte již u malých štěňat. Každý pes potřebuje jinou frekvenci stříhání drápků. Každopádně vždy používejte pouze kvalitní pomůcky nebo si nechte zákrok provést odborně u veterináře nebo v psím salonu.

psi-salony

Proč se psem do salonu?

Možná si kladete otázku, proč vlastně brát svého psa do salonu. Tak vězte, že i pejsci si rádi užijí trochu toho relaxu. Některé procedury zvládnete i sami doma, ale někdy je lepší obrátit se na odborníky.

Masáže a fyzioterapie psů

Taková masáž nebo cvičení určitě vyžaduje jisté odborné znalosti. K masáži je potřeba 100% uvolnění psa, aby bylo možné všechny ztuhlé části pořádně promasírovat. Opět samozřejmě záleží na pejskovi - najdou se i jedinci, kterým se masírování nelíbí. Vy znáte svého psího kamaráda nejlépe, tak víte, zda mu dotyky vadí nebo si je užívá.

 

Dalším důvodem, kdy dopřát svému chlupáči extra péči je, když utrpěl například nějaký úraz nebo trpí bolestmi pohybového aparátu. V takovém případě můžete vyzkoušet psí fyzioterapii. Jedná se o kompletní rozpohybování psího těla. K rozpohybování se používá např. aquaterapeuticá vana, terapeutický laser a mnoho dalších pomůcek na cvičení, jako jsou balanční míče, rampy se šikmou plochou a lávky. 

Psí salony

Vybrali jsme pro vás pár tipů na psí salony, které můžete se svým chlupáčem zkusit navštívit. Sami uvidíte, jak se vašemu pejskovi bude péče navíc líbit. 

Psí salon Darling

Salon, který se nachází v Praze a má širokou nabídku od trimování až po ošetření drápků. Salon nabízí nepohyblivým psů péči doma, což oceníte především u starších nebo nemocných psů.

Psí služby Mája

Mimo obecné procedury tento salon nabízí čištění zubního kamene a ubytování v hotelu pro pejsky. Salon nově zavedl dokonce psí lázně, kde si mohou pejsci užít například koupel v minerální a bylinné vodě.  

Psí salon VIKY

Tento salon v Brně nabízí základní péče - od stříhání srsti a čištění uší až po stříhání srsti. Navíc zde můžete vyzkoušet aromaterapii, která má blahodárný vliv na psychiku psích mazlíčků.

 

Dejte nám vědět, zda psí salony navštěvujete a jakou proceduru má váš pejsek nejraději!