Vydejte se do Krušných hor i se svým hafanem

Užijte si dovolenou se psem v krásné oblasti Krušných hor. Díky malebné krajině,  širokému výběru lesních turistických stezek a apartmánů může být turistika se psem zábavná. Ve většině lesních oblastí se váš čtyřnohý kamarád může s vámi toulat po polích a lesích i bez vodítka.

Kde jsou Krušné hory?

Česká republika a Německo sdílejí nárok na jedno z nejkrásnějších nízkých pohoří v Evropě. Částečně lemují severozápadní hranici o délce 130 km, na českou stranu spadají Krušné hory příkrými svahy. Nejvyšším vrcholem Krušných hor je Klínovec s nadmořskou výškou 1244 m.n.m. Krušné hory možná nemají nejlepší pověst kvůli dřívější hornické činnosti, díky které utrpěly zejména zdejší lesy. To už ale dávno neplatí a lesy Krušných hor jsou mnohdy čistší než v jiných částech České republiky.

Velká výhoda je i ta, že oproti Krkonoším si tu užijete více pohody a klidu. Nadechněte se čerstvého vzduchu, vezměte vodítko, svého čtyřnohého parťáka a vyrazte na výlet. Tipy na výletní cíle vám přinášíme níže.

krusne-hory

Zdroj foto: kudyznudy.cz 

Výletní cíle vhodné pro psy v Krušných horách

 

  • Vyhlídka Hadí hora

 

Auto nechte zaparkované na Božím Daru a odtud po pár metrech začíná žlutá turistická trasa, která směřuje přímo na vyhlídku. Trasa má cca 11 km. Přejdete přes louku a poté se vydáte lesem, krátce před cílem odbočíte u dřevěné cedule s nápisem Hadí hora doleva. Z Hadí hory je nádherný výhled na hřebeny hor nad Jáchymovem.

 

  • Stezka krušnohorských pověstí

 

Stezka není tak známá, ale alespoň nepůjdete s davem turistů. Celá okružní cesta je dlouhá 1 km a zabere 30 minut. Po cestě uvidíte vyřezávané sochy. Stezka krušnohorských pověstí lemuje cestu k vyhlídce a od vyhlídky pokračujete dál.

 

K této stezce můžete také vyrazit od Plešivce, kde si necháte auto a kousek se vrátíte. Na Plešivci je rozhledna, kde se můžete pokochat výhledem na okolí nebo si dát něco dobrého na zub. Miska pro psy je u občerstvení také připravena.

 

  • Naučná stezka Horní Blatná - Vlčí jámy

 

Okruh má délku 4 km a začíná a končí na náměstí sv. Vavřince v Horní Blatné. Vydáte se po červené turistické trase, kde vás čeká 7 zastavení: Vítáme vás v Horní Blatné, Cínová ložiska, Blatenský vodní příkop, Lesy, Ledová jáma, Vlčí jáma, Dům č. 127.

 

  • Výlet do okolí Klínovce

 

Délka trasy je 12 km. Výlet začíná na Božím Daru, kde pokračujete po červené turistické značce přes Neklid až na vrchol Klínovce. Dále zahnete vpravo a po žluté značce dojdete i se svým psím parťákem k rozcestí nad Suchou, na rozcestí pokračujete vpravo kousek po zelené a dále po neznačené cestě zpět do Božího Daru.

Pokud se chystáte do Krušných hor na více dní, využijte naše tipy na netradiční a klidné ubytování.

Tipy na ubytování se psem

Tyto pohádkové roubenky najdete na západě Krušných hor, jsou plně vybavené, včetně sauny. Roubenka je pro 1 - 6 osob, pejska můžete vzít s sebou a nezaplatíte za něj ani korunu. V okolí jsou husté lesy s turistickými stezkami.

Apartmány s výhledem na vesnici. Tady můžete pozorovat lesní zvěř přímo z postele. A pokud si chcete zarelaxovat můžete využít venkovní vyhřívanou vířivku. Apartmány se nachází v obci Nová ves v Horách, 9 km od německého Seiffenu a 59 km od Karlových Varů. Pejsek je vítán za poplatek 300 Kč.

NÁŠ TIP: Už jste byli v Krušných horách? Vydejte se tedy prozkoumat jiné krásy České republiky. Co třeba krásné Beskydy?

Krušné hory a život v nich už nejsou tak krušné, jak bývaly. Lesy v nich jsou i přesto tajemné a husté. Užijte si ubytování jen pár kroků od přírody, kde se můžete toulat sami nebo se svým psím kamarádem. Zamilujete si výhledy, rozhledny a krásnou přírodu Krušných hor!