Koupání se psem - objevte krásy ČR

Léto už se pomalu dostává do poloviny, ale jistě nás čeká ještě spousta slunečných a horkých dní. Pokud jste vy i váš čtyřnohý kamarád vodomilové, kteří během léta jen občas vylezou z vody a zároveň chcete být co nejvíce v přírodě, tak pro vás máme 6 tipů, kam se za přírodním koupáním vydat.

Všechna místa jsme pro vás zanesli do mapy níže.


 

Přírodní koupaliště Harasov v Kokořínském dole


Kokořínský důl najdete asi 12 km od Mělníka a v něm objevíte nádherný rybník ležící na říčce Pšovce. Rybník Harasov s písčitým dnem je obklopen pískovcovými skalami a travnatým břehem. Vyzkoušet můžete i dvě písčité pláže.

Hamerské jezero 


Hamerské jezero se nachází u Stráže pod Ralskem a je oblíbenou rekreační oblastí již od poloviny 19. století. Hamerský rybník je zasazen do krásné krajiny mezi borové lesy, pískovcové útvary a vrchy. U tohoto rybníka naleznete koupaliště a dva kempy. Je zde otevřena i speciální pláž pro pejsky a jejich páníčky (za poplatek 30 Kč na psa na den).

Mariánské údolí v Brně


Na okraji Brna se můžete zchladit v jednom z rybníků v Mariánském údolí. V romantickém prostředí, na jižním okraji Moravského krasu si můžete vybrat ze tří vodních nádrží. Odpočívat budete na travnatém břehu ve stínu stromů. Do vody vedoucí pozvolný písčitý přístup je vhodný i pro váhavější pejsky.

Žulové lomy u Nečína


Jako ve filmových kulisách se budete cítit asi 11 km od Dobříše, kde najdete soustavu žulových lomů s ledovou vodou. Také, že pár filmařů již tato oblast přilákala! Kolem lomů si můžete vyrazit na procházku a poté se v jejich chladivé vodě smočit. Pro vaše pejsky to bude doslova pohádkové ochlazení.

Veselské pískovny


Pět oddělených jezer najdete mezi Veselím nad Lužnicí a obcemi Horusice a Vlkov. 240 ha Veselských pískoven se nachází v CHKO Třeboňsko a budete se zde cítit skoro jako u moře. Rozlehlé písčité pláže a nekonečná vodní hladina ohraničená jihočeskými lesy vám vytvoří příjemnou kulisu na celý den.

Lom Kosov


Tento lom je sice menší, ale určitě se příjemně zchladíte vy i váš čtyřnohý kamarád. Lom Kosov se nachází nedaleko Koněpruských jeskyní a okolní krajina skýtá spoustu dalších cílů pro procházku nebo výlet. Voda v lomu je osvěžující a průzračná.

 

 koupani-se-psem 

 

Jistě máte svá další oblíbená místečka. Podělte se o ně i s ostatními pejskaři dole v komentářích. Pokud se na některé z námi doporučovaných míst vydáte, tak s námi můžete sdílet fotku z koupačky na Facebooku PelíškyDOG nebo na Instagramu - označte nás ve svém příspěvku jako @peliskydog a my vaši fotku budeme sdílet s ostatními pejskaři.